Hoppa till sidans innehåll

FTK - Årets tennisklubb i Sverige

07 OKT 2007 19:57
Vi blev utsedda till Årets Tennisklubb i Sverige. De övriga som var nominerade var Fair Play TK i Malmö och Lugi TF i Lund.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:35

Stort grattis till alla i föreningen som är delaktiga till priset årets Tennisklubb i Sverige: tränare, ledare, personal, förtroendevalda, ideella krafter, föräldrar, och inte minst alla våra aktiva – knattar, juniorer, veteraner, motionärer, hedersmedlemmar, medlemmar och tävlingspelare!
Priserna delas ut i samband med Stockholm Open


Pressmeddelande:

På plats i Stockholm Open, den 10 oktober 2007

Falköpings Tennisklubb har vunnit priset som ÅRETS TENNISKLUBB I SVERIGE

 

Priset utdelades av Svenska Tennisförbundet den 10 oktober i samband med tävlingsspel i Stockholm Open, direkt efter Joachim "Pim Pim" Johanssons match. Klubben representeras av Styrelsen och ett antal aktiva juniorer. Nominerade tillsammans med Falköpings TK var Lugi TK i Lund samt FairPlay TK i Malmö

Bildtext: Johanna, Martin, Joachim, Julia och Carl på Stockholm Open

 

Motivering till klubbens nominering var:

 

1. Kapacitetsökning: Etablering av Tennisstadion utomhus (med inriktning på kapacitet och grusträning). Med 6 st tennisbanor av "båstadgrus" utomhus mitt i Västergötland på en före detta fotbollsplan, med mått 100 x 60 meter. Samverkan har skett med kommunen vilket resulterade i att projektgruppen även fick kommunen ett kommunalt anslag på 1,4 MSEK i s.k. anläggningsbidrag. Klubben erhöll även 158000 kr av RF som ett anläggningsbidrag.

 

2. Utveckling för svensk tennislägerverksamhet. Startat upp moderna lägerverksamhet för 2000-talets tennisutveckling, såväl utomhus som inomhus för alla klubbar i Sverige genom kommunen renovera och utveckla ett logement med 4 st salar och upp till 40 st sovplatser med kök och TV-rum som alla klubbar kan hyra för 60 kr/bädd/natt. Klubben erbjuder ett lågkostnadsläger till toppkvalité då logikostnaderna påverkar lägerkostnader mest. Exempel för 3 dagars läger inkl logi med 4 timmars träning kostar det 400 kr/elev.

 

3. Elittennis på hemmaplan! Startat upp Sommartouren (med inriktning på ELIT), äntligen nu även i Skaraborg 2007, på Tennisstadion Tor. Ett mycket lyckat arrangemang med ca 60 st tävlingsspelare. Klubben har sedan tidigare en vintertourtävling under Allhelgona helgen. 

 

4. Juniorutveckling. Startat upp ny juniortävling utomhus på Tennistadion Tor "Odenbadsspelen" Ett samarbete med Odenbadet som ligger 50 m från anläggningen med sina 8 st simbassänger lockar de många till denna tävling samt till lägerverksamhet 

 

5. Öppna upp för fler. Sommartennisskola (med inriktning mot rekrytering) i samverkan med skolan tränade vi 40-tal nya ungdomar under 3 dagar utomhus, ett handslagsprojekt. Klubben använde sina tävlingsjuniorer som assistenter för att skola dem som framtida ledare. 

 

6. Kulturarvet och utveckling av socialadelarna. Båstadsläger genomfördes, med inriktning på tenniskultur, i samband med Ladies Open. Ett läger för hela familjen i Båstad för att lära känna Tennissens sommarstad.

 

7. Kapacitetsnyttjande för olika målgrupper. Fokuserat på s.k. Schemaläggning i tennishallen genom att flytta privatabonnemang till tider efter kl 19.00 och fokuserat på juniorträning under perioden 15.00 - 19.00 på alla banor samtidigt därigenom skapat bättre social samverkan mellan alla juniorer ca 140 st som vi tränar 60 timmar i veckan.

 

8. Personalutveckling och pedagogisk utveckling. Bildat ett s.k Tränarråd för att ta ett steg närmare att anställa en chefstränare. Ett tränarråd är bildat av 3 st f.d "aktiva tennisspelare" Rådet har även varit på utbildning via Tennisförbundet Teknikpasset, Stay and Play och mycket mera samt TK2 för att uppdatera sig på modern inlärning av tennis. Tränarrådet organiserar i sin tur ca 14 st tennistränare/assistenter som hjälper till med träningen. Elit, tävling och motionsinriktning finns i klubben, en klubb för alla.

 

9. Informationshantering och marknadsföring för landets tennisklubbar genom att vi inom klubben skapat systemeringen kring en ny hemsida för en tennisklubb.

Det innebär i praktiken att alla klubbar direkt kan få igång en fungerande hemsida baserat på RF:s nya verktyg hemsidesportal (Episerver) på 30 minuter.

Vi har lagd ner ca 220 mantimmar på att sätta upp strukturen för just en tennisklubb exempel www.falkopingstennis.se

 

Kontakt FTK

Ordförande Per-Olof Larsson 070-642 01 50

V.Ordförande Per Lundberg, 0708-240928

Ordf Juniorkommittén Börje Lindh, 0515-101 95 (bost)

Skribent: Styrelsen

 

Kontaktuppgifter

Öppettider för Tennishallen 09.00-19.00 vardagar.

Epost: kansli@falkopingstennis.se

 

Här följer du oss

Facebook

Instagram

 

Anmälan till tävling
        

Postadress:
Falköpings TK - Tennis
Odengatan 41
52141 Falköping

Kontakt:
Tel: 0705636062
E-post: This is a mailto link

Se all info

 _______________________________

FTK - Årets Tennisklubb 2007

FTK - Årets Tennisklubb 2007

 

Ange alt-text här.

Tennisvillan på Tennisstadion

 

Benders

Marksten på Tennisstadion Tor

 

 

Lawnit Tennisbanor
Lawnit tennis - Sponsor of FTK

 

Rfsisu

FTK-Klubbens idrottsutbildare