Hoppa till sidans innehåll

Padelpremiär 4:e november!

03 NOV 2019 16:27
Nu finns det äntligen möjlighet att spela padel i Falköping.

Varmt välkommen att boka en rolig upplevelse som passar alla!
  • Skapad: 03 NOV 2019 16:27

Padelbanan hittar ni på tidigare bana 4 i Falköpings tennishall. Bokning av speltid sker via vårt nya bokningssystem, via knappen "Boka här" på hemsidan. I bokningssystemet väljer ni banan Storgatans tandvård för att se lediga padeltider. 

Kompletta padelregler finns vid banan, men kan även läsas nedan. Racket och bollar finns att hyra vid banan för 40 kr/racket (inklusive bollar). Betalning för rackethyra sker via swish. 

PADELREGLER 

Poängräkning

• Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.
• I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.
• I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng


Serve

• Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve i padel ska alltid slås underhands och bollen ska slås i, eller under, midjehöjd.
• Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen. Serven ska gå diagonalt och studsa i motståndarens motsatta serveruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.
• Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.

 

Väggarna

•  Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen, det kan vara användbart om man hamnar i en trängd situation.
• Gallret får bollen endast studsa upp på när man ska ta emot en boll. Bollen är då levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve).
• Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen. Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.

 

I padel vinner man poäng om:

• Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida
• Motståndaren slår bollen i nät
• Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur ”buren” eller direkt på en av dina väggar
• Notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren. Om bollen smashas utanför är det ok för motståndaren att springa utanför planen och ta bollen innan den studsat.
• Motståndaren slår bollen i sitt eget galler
• En motståndare träffas av bollen

 


Epost: Adressen Gömd

 

Kontaktuppgifter

Öppettider för Tennishallen 09.00-19.00 vardagar.

Epost: kansli@falkopingstennis.se

 

Här följer du oss

Facebook

Instagram

 

Anmälan till tävling
        

Postadress:
Falköpings TK - Tennis
Odengatan 41
52141 Falköping

Kontakt:
Tel: 0705636062
E-post: This is a mailto link

Se all info

 _______________________________

FTK - Årets Tennisklubb 2007

FTK - Årets Tennisklubb 2007

 

Ange alt-text här.

Tennisvillan på Tennisstadion

 

Benders

Marksten på Tennisstadion Tor

 

 

Lawnit Tennisbanor
Lawnit tennis - Sponsor of FTK

 

Rfsisu

FTK-Klubbens idrottsutbildare